Novice

Mentorski program 2023/2024

MENTORSKI PROGRAM (3)Z velikim navdušenjem razpisujem 10 – mesečni mentorski program za vse, ki se profesionalno ukvarjate z otroki in mladostniki.

ZAKAJ?
Sama sem namreč bodisi kot začetnica bodisi kot bolj izkušena specialna pedagoginja vedno iskala podporno skupino ali individualno mentorstvo. Udeleževala sem se skupinske in individualne supervizije, intervizije, študijskih skupin, psihoterapije, mentorskih programov, ki so mi nadvse koristili in sem zanje zelo hvaležna. So nujna, dragocena in bogata podpora moji poklicni in osebni poti in brez katerih si težko predstavljam svojo uspešno strokovno in poslovno pot ter vzpostavljeno ravnotežje med delom, družino in časom zase.

Hkrati pa sem ob vsem tem delu na sebi (v strokovnem in osebnem smislu) spoznavala, se učila in preizkušala, kaj je tisto kar kot specialna pedagoginja potrebujem, da lahko kar se da kvalitetno strokovno napredujem, se podprem, ohranjam veselje in navdušenje do poklica, občutim čim večjo lahkotnost pri delu, sem kos izzivom in preizkušnjam, ki mi jih prinaša poklic, uresničujem svoje poslovne in strokovne cilje in predvsem najdem in ohranjam ravnotežje oz. čas zase in družino.

Na podlagi vsega integriranega znanja in bogatih izkušenj, ki sem jih pridobivala v 23 letih dela v javnem sistemu in v zasebni praksi, z velikim veseljem odpiram edinstven mentorski program za vse, ki se poklicno ukvarjate z otroki in mladostniki, saj sem prepričana, da je podpora znotraj skupine kolegov izjemno dragocena.

Podpora in rast sta v poklicih, kjer intenzivno delamo z ljudmi, jih podpiramo, opolnomočamo, pomagamo pri njihovih izzivih in stiskah in kjer smo nenehno izpostavljeni s svojo osebnostjo, odnosi, izjemnega pomena. Da je naš poklic vir zadovoljstva, veselja, rasti, samoizpolnjevanja in poslanstvo, ki ga srčno in radi opravljamo in ne vir izgorevanja in osebnih stisk.

Izhajajoč iz lastne izkušnje in izkušnje kolegov sem trdno prepričana, da vsi, ki s predanostjo delamo v poklicih pomoči nujno potrebujemo delo na sebi. Zase, za svoje najbližje in za vse s katerimi delamo.

KAJ DOBIŠ?

V 10 – mesečni program je strnjeno znanje in izkušnje, ki sem jih pridobivala leta in vanje vložila ogromno časa, denarja in učenja. V programu ponujam zelo intenzivno, visoko strokovno delo in podporo v varni in zaprti skupini, kjer so hkrati postavljene meje in velik prostor za izražanje in učenje.

Program bo zajemal intenzivno in podpirajoče delo na naslednjih področjih:
1. Podpora sebe

2. Delo z otroki

3. Sodelovanje s starši, sodelavci in vodstvom

4. Osebni in strokovni razvoj

V kolikor želiš na svoji poklicni poti nekaj več in vidiš priložnost zase in za svoj strokovni napredek v tem programu ter si hkrati pripravljen/a intenzivno in odgovorno delati in sodelovati, te PRISRČNO VABIM, DA IZBEREŠ SEBE IN SE VKLJUČIŠ V TA EDINSTVEN PROGRAM.

Program ne ponuja točk za napredovanje in ni namenjen poučevanju metod.

Ponuja osebni in strokovni napredek, rast, podporo, opolnomočenje in razbremenitev.

Z vsem svojim znanjem in izkušnjami bom poskrbela, da se bo vzpostavila trdna, varna, podpirajoča in prijetna skupina, ki bo skupaj spoštljivo rastla in dopuščala prostor za izražanje vsakemu posamezniku.

KAKO?

Srečanja bodo potekala ONLINE:
• 2 x mesečno (na 14 dni) po 2 šolski uri.
• Predvidoma ob ponedeljkih popoldne.
• 10 mesecev. Celo šolsko leto. Od 4. 9. 2023 do 24. 6. 2022.
• V manjši skupini (največ 8). V primeru večjega števila prijav bom oblikovala 2 skupini.

Teme bomo obdelovali po različnih oblikah in metodah.

Program bo potekal z elementi intervizijskega in delno supervizijskega procesa, kjer boste imeli na organiziran način ter v varni, zaupni in podpirajoči skupini priložnost, da na dano temo izpostavite svoje izzive, vprašanja, dileme, ki jih bomo skupaj osvetljevali, razreševali, se opolnomočali ter spremljali lasten razvoj, učenje in vnos v prakso.

Delno pa bodo vsebine predstavljene v obliki predavanj in delavnic na osnovno temo, ki se ji bomo posvečali.

CENA

Glede na to, da se zavedam, kako zelo pomembno je delo na sebi, podpora, rast ter učenje in ker si res želim, da je program dostopen, ponujam zanj, glede na kakovost in intenzivnost, ugodno ceno in bonuse.

Tvoj finančni vložek v program je 150 € / mesec. V ceno je vključen 22 % ddv.

Plačilo je možno:

  • v enkratnem znesku (do 15. 6. 2023) *bonus
  • v 2 enakovrednih obrokih ( 1. obrok do 15. 6. 2023, 2. obrok do 15. 9. 2023) *bonus
  • v 4 enakovrednih obrokih (1. obrok do 15. 6. 2023, ostali mesečno do 15. 9. 2023)

Bonusi:

Ob prijavi in plačilu 50 % celotne cene do 15. 6. 2023:

  • 1 x individualno mentorsko srečanje z menoj (v živo ali online).
  • 50% popust pri enem od strokovnih izobraževanj, ki jih organiziram

Ob plačilu v enkratnem znesku, za vseh 10 mesecev do 15. 6. 2023

  • 2 x individualno mentorsko srečanje z menoj (v živo ali online)
  • brezplačno udeležbo na enem od seminarjev, ki jih organiziram

KDO SE LAHKO VKLJUČI?

V program se lahko vključite vsi, ki se profesionalno ukvarjate z otroki in mladostniki:

– specialni pedagogi/nje

– socialni pedagogi/nje

– inkluzivni pedagogi/nje

– fizioterapevti/ke

– delovni terapevti/ke

– logopedi/nje

– psihologi/nje

– pedagogi/nje

– pediatri/nje

– učitelji/ice

– vzgojitelji/ce

Pogoj je zaključeno formalno izobraževanje za omenjene strokovne profile.

Delovna doba, delovno mesto, količina izkušenj, znanj ipd. niso kriteriji za vstop v program.

VODJA PROGRAMA

Program bom vodila Jasna Trapečar Pavšič, prof. def.

Sem specialna pedagoginja s 23 let delovnih izkušenj in terapevtka za nevro -senzo-motorični razvoj po metodi MNRI. Opravljena imam številna izobraževanja s področja specialne pedagogike, pedagoške kineziologije, senzo-motoričnega razvoja in senzorne integracije. 17 let sem bila zaposlena v OŠ kot specialna pedagoginja, od tega sem 10 let delala še v zasebni praksi. Zadnjih 6 let v Mariboru delujem v okviru Zasebne specialno-pedagoške svetovalnice Jasna, kjer delam z dojenčki, malčki, šolarji in dijaki. Sem izvajalka strokovnih izobraževanj,  predavateljica v Veva, spletni šoli za starše za področji razvoja in vzgoje ter vodja sekcije zasebnikov v Zbornici specialnih in rehabilitacijskih pedagogov v zdravstvu in zasebnikov. Nekaj let sem bila mentorica študentom Pef Ljubljana in PeF Koper, vodja študijskih skupin in članica komisije za usmerjanje OPP. Sem taborniška inštruktorica 2. stopnje in mama 2 hčera.

PRIJAVE SPREJEMAM DO VKLJUČNO 15. 6. 2023 oz. do zapolnitve mest.

Prijaviš se lahko preko obrazca: https://forms.gle/srDuSQRNBmwRgdzQ8

Ob prijavi prejmeš podrobne informacije.

Število mest je omejeno. Mesto je zagotovljeno ob prejemu plačila 1. obroka oz. celotnega zneska.

Za vse ostale informacije sem ti na voljo na mail: jasna.trapecar@gmail.com.

ZELO SE VESELIM SKUPNEGA DRUŽENJA, UČENJA, DELA IN PODPORE.

Z NAVDUŠENJEM TE PRIČAKUJEM V SKUPINI.

Jasna