Novice

INTEGRACIJA PRIMARNIH REFLEKSOV PO METODI MNRI

V svetovalnici ponujam delo po metodi MNRI® s katero dosegamo izvrstne rezultate oz. napredovanja otrok in odraslih.

Namen metode je ponovno vzpostavljanje nevro-senzo-motoričnega razvoja, integracije primarnih refleksov, koordinacije in spretnosti za optimalno delovanje, razvoj in učenje. Posledično gre za izpopolnjevanje potenciala v okviru senzorne predelave, gibalnih spretnosti, kognitivnih zmožnosti, čustvenega razvoja in osebne rasti. Primarni refleksi so pomembni za celoten razvoj otrokovega motoričnega razvoja, namernih gibov, čustev, kognitivnih sposobnosti, senzorike, propriocepcije… So nevro-fiziološka podlaga in se povežejo /integrirajo z nadzorovanimi in višjimi kognitivnimi funkcijam.

Vzroki za neintegrirane reflekse: dolgotrajen in močan stres – fizični ali čustveni, ki aktivira impulzivno vedenje in primarne reakcije ter reflekse, povzroča nazadovanje gibalnega sistema in spretnosti, aktivira se  zaščitniška vloga na ravni preživetja  in to je nad procesi razumevanja v neokorteksu. Vzroki so lahko tudi razvojni, travme, motnje, infekcije, bolezni, alergije, sevanja….Prizadeti refleksi so aktivni a niso integrirani. Posledica je razvoj nekonstruktivnih ali nenormalnih vzorcev. To prepreči razvoj zrelega gibanja in spretnosti ter intelektualnih procesov. Sili nas v neučinkovite kompenzacije…. Nekaj o metodi si lahko preberete v mojem članku: https://veva.si/mnri-metoda/

shutterstock_103759262

Vabljeni, da spodbudim dozorevanje nevrološkega razvoja vašega otroka in  s tem omogočim skritim potencialom, da pridejo na dan….

Več na: www.masgutovamethod.com

Veselim se sodelovanja!

Jasna