Novice

Category Archives: Uncategorized

Spoštovani starši!

Svetovalnica s ponedeljkom, 16. 3. 2020, do nadaljnjega zapira svoja vrata. 
Za ta korak sva se odločili zaradi številnih odpovedi rezerviranih terminov in predvsem zaradi našega načina dela, kjer je veliko telesnega stika in bližine. S slednjima je možnost okužbe, kljub visokim higienskim ukrepom, precej povečana.
Z začasnim zaprtjem želiva ohraniti zdravje vseh in prispevati k zmanjšanju tveganje prenosa bolezni na minimum.
O ponovnem odprtju vas bova obvestili. child-announcement
Do takrat vam bova pa na voljo za svetovanje preko video klica. V kolikor bi se v tem času želeli posvetovati v zvezi z vajami, izzivi pri otroku, želite napotke, podporo… nama napišite mail in dogovorili se bomo za termin in način povezave. Cena online svetovanja je 35 e (za max. 30 min). Račun prejmete po opravljeni storitvi.
Naj bo nastala situacija priložnost, da s svojimi otroki preživimo več časa v prijetnem in ljubečem povezovanju. 
 
Vse dobro in kmalu nasvidenje!
Katja in Jasna

Neuro-senzo-motorična in refleksna integracija po metodi MNRI®

V svetovalnici ponujam delo po metodi MNRI® s katero dosegamo izvrstne rezultate oz. napredovanja otrok in odraslih.

Namen metode je ponovno vzpostavljanje nevro-senzo-motoričnega razvoja, integracije primarnih refleksov, koordinacije in spretnosti za optimalno delovanje, razvoj in učenje. Posledično gre za izpopolnjevanje potenciala v okviru senzorne predelave, gibalnih spretnosti, kognitivnih zmožnosti, čustvenega razvoja in osebne rasti. Primarni refleksi so pomembni za celoten razvoj otrokovega motoričnega razvoja, namernih gibov, čustev, kognitivnih sposobnosti, senzorike, propriocepcije…So nevro-fiziološka podlaga in se povežejo /integrirajo z nadzorovanimi in višjimi kognitivnimi funkcijam.

Vzroki za neintegrirane reflekse: dolgotrajen in močan stres – fizični ali čustveni, ki aktivira impulzivno vedenje in primarne reakcije ter reflekse, povzroča nazadovanje gibalnega sistema in spretnosti, aktivira se  zaščitniška vloga na ravni preživetja  in to je nad procesi razumevanja v neokorteksu. Vzroki so lahko tudi razvojni, travme, motnje, infekcije, bolezni, alergije, sevanja….Prizadeti refleksi so aktivni a niso integrirani. Posledica je razvoj nekonstruktivnih ali nenormalnih vzorcev. To prepreči razvoj zrelega gibanja in spretnosti ter intelektualnih procesov. Sili nas v neučinkovite kompenzacije….shutterstock_103759262

Vabljeni, da spodbudim dozorevanje nevrološkega razvoja vašega otroka in  s tem omogočim skritim potencialnom, da pridejo na dan….

Več na: www.masgutovamethod.com

Official site of the Masgutova Method® in Europe

Veselim se sodelovanja!

Jasna

BRAIN GYM seminarji in delavnice

  • BRAIN GYM seminarji in delavnice:
  •  8- urni in 24 -urni (Brain Gym 101) seminarji za kolektive, društva oz. zaključene skupine,
  • 2- ali 4- urne delavnice za ciljne skupine,
  • individualna Brain Gym svetovanja oz. uravnoteženja za otroke in odrasle.

Seminarje in delavnice prilagodim Vašim željam, potrebam.

Vabljeni, da mi pošljete povpraševanje oz. rezervirate svoj termin.

Veselim se sodelovanja!

Jasna