Novice

Category Archives: Uncategorized

POLETNI INTENZIVNI TRENING GRAFOMOTORIKE

342984159_775421574107869_563454046691155376_n

5 ali 10 dnevni.
Vodi Katja Letnik, mag. spec. in reh. ped.
INTENZIV JE NAMENJEN VSEM, KI:
* so bodoči prvošolčki,
* ne marajo risanja, pisanja, barvanja…
* napačno držijo pisalo, jih bolijo in se jim potijo roke,…
* je grafomotorika njihovo šibko področje,
* so fino in grafomotorično manjspretni…
PONUJAMO:
* INDIVIDUALNI pristop (prilagojeno na posameznika).
* Intenzivno delo na razvijanju REFLEKSOV ROK, ki so
nujen predpogoj za uspešen razvoj grafomotorike.
* Veliko vaj preko igre.
* Napotke in spodbude za vaje doma.
INFO in NAROČANJA: jasna.trapecar@gmail.com

PRIPRAVE NA ŠOLO za BODOČE PRVOŠOLCE

342864423_514113697598995_1616337647905644505_n

5 ali 10 dnevni intenziv v poletnih mesecih.

Vodi Katja Letnik, mag. spec in reh. ped.

INTENZIV ZAJEMA:
☆ ocenitev zrelosti, močnih in šibkih področij, ki so povezana s šolskim delom,
☆ individualni pristop (vaje in metode prilagojene na posameznika),
☆ spodbude na področjih senzo- motorične zrelosti kot osnove za uspešno šolsko funkcioniranje,
☆ spodbude na področjih fino in grafomotorike, koordinacije, orientacije, pozornosti, koncentracije, sledenja oči, navodilom, številskih in količinskih predstav, govora, jezika, komunikacije, socialnih veščin, ….
☆ učenje preko igre in gibanja ter z didaktičnimi materiali,
☆ napotke in spodbude za vaje doma,
☆ svetovanje staršem.

INFO in NAROČANJE: jasna.trapecar@gmail.com

INTEGRACIJA PRIMARNIH REFLEKSOV PO METODI MNRI

V svetovalnici ponujam delo po metodi MNRI® s katero dosegamo izvrstne rezultate oz. napredovanja otrok in odraslih.

Namen metode je ponovno vzpostavljanje nevro-senzo-motoričnega razvoja, integracije primarnih refleksov, koordinacije in spretnosti za optimalno delovanje, razvoj in učenje. Posledično gre za izpopolnjevanje potenciala v okviru senzorne predelave, gibalnih spretnosti, kognitivnih zmožnosti, čustvenega razvoja in osebne rasti. Primarni refleksi so pomembni za celoten razvoj otrokovega motoričnega razvoja, namernih gibov, čustev, kognitivnih sposobnosti, senzorike, propriocepcije… So nevro-fiziološka podlaga in se povežejo /integrirajo z nadzorovanimi in višjimi kognitivnimi funkcijam.

Vzroki za neintegrirane reflekse: dolgotrajen in močan stres – fizični ali čustveni, ki aktivira impulzivno vedenje in primarne reakcije ter reflekse, povzroča nazadovanje gibalnega sistema in spretnosti, aktivira se  zaščitniška vloga na ravni preživetja  in to je nad procesi razumevanja v neokorteksu. Vzroki so lahko tudi razvojni, travme, motnje, infekcije, bolezni, alergije, sevanja….Prizadeti refleksi so aktivni a niso integrirani. Posledica je razvoj nekonstruktivnih ali nenormalnih vzorcev. To prepreči razvoj zrelega gibanja in spretnosti ter intelektualnih procesov. Sili nas v neučinkovite kompenzacije…. Nekaj o metodi si lahko preberete v mojem članku: https://veva.si/mnri-metoda/

shutterstock_103759262

Vabljeni, da spodbudim dozorevanje nevrološkega razvoja vašega otroka in  s tem omogočim skritim potencialom, da pridejo na dan….

Več na: www.masgutovamethod.com

Veselim se sodelovanja!

Jasna

RAZUMEMO SE – mala šola izzivov odraščanja

248671340_1089347418136092_8860623118110540609_nV Veva, spletni šoli za starše je na voljo onlin program RAZUMEMO SE- mala šola izzivov odraščanja, ki je namenjen družinam otrok med 5. in 12. letom, ki se želijo spopasti z JEZO, TRMO in v družino vnesti POZITIVNO VZDUŠJE.

Sestavljen je iz 3 delov:

 1. Terapevtska zgodba. ki jo prebere Jasna Markuš avtorica zbirke knjig Jurka Burka in mlade brihte ma kateri temelji program.
 2. Svetovalnica za starše, kjer najdete MOJE NASVETE ZA STARŠE, kako otrokom pomagati pri soočanju z jezo, trmo in kako vzpostaviti pozitivno družinsko vzdušje.
 3. Aktivnosti za otroke in starše, ki so na hudomušen način predstavljene v video posnetkih.

Več o programu najdete na povezavi: https://veva.si/predavanja/razumemo-se-mala-sola-izzivov-odrascanja/

Vabljeni k poslušanju brezplačnega predavanja oz. pogovora o čustvih osnovnošolskih otrok, kako reagirati in pomagati otrokom pri spoprijemanju z njimi, kako jih vzgajati, da čustveno zorijo in kako postavljati meje a kljub temu ohranjati ljubečo povezanost.  https://www.facebook.com/VevaSolazastarse/videos/3277224772384003

ONLINE PREDAVANJA O VZGOJI IN RAZVOJU DOJENČKOV IN MALČKOV

V okviru Veva, spletne šole za starše so na voljo moja naslednja ONLINE PREDAVANJA161055950_23846775933470570_3502639007512148439_n.png:

 1. Moj dojenček od A do  Ž.
 2. Pomen gibanja za otrokov razvoj.
 3. Vzgoja malčkov in otrok.
 4. Pomen igre za otrokov razvoj.
 5. Razvoj otrokovih možganov.
 6. Otroci in tehnologija.
 7. Uvajanje v vrtec.
 8. Izbirčni otrok.

Povezava do online predavanj:https://veva.si/o-nas/#jasnatrapecarpavsic

Za vsa moja predavanja vam podarjam kodo SVETOVALNICA za 10% popust.

Znotraj programa VEVA AKADEMIJA, ki se odpre 2 x letno, pa je omogočen polletni dostop do vseh Veva, spletna šola online predavanj na temo nosečnosti, priprav na porod, dojenja, uvajanja hrane, partnerskega odnosa, naravne podpore zdravja otrok, masaže dojenčkov, skrbi za zobe, odvajanju od plenic in tudi na temo vzgoje in razvoja otrok- torej do vseh mojih predavanj. Ob tem vsi predavatelji nudimo staršem r podporo v zaprti FB skupini in redno odgovarjamo na njihova vprašanja.

Več o akademiji najdete tukaj:https://veva.si/predavanja/akademija/

Za 10 % popust  pri vpisu v akademijo lahko koristite kodo JASNATP.

Kmalu pa na https://veva.si/ prihaja nov program NOVOROJENČEK, kjer bo na  voljo moje predavanje o pomenu primarnih refleksov za nadaljnji razvoj. Od nosečnosti dalje.

 

NOVO: PONOVNO NA VOLJO TESTIRANJA ZA SKOTOPIČNI (IRLEN) SINDROM

 

SS1 (3)V svetovalnici so ponovno na voljo testiranja za SKOTOPIČNI (IRLEN) SINDROM. Izvaja jih Katja Letnik, mag. spec. in reh. ped, certificirana Irlen presojevalka.

Pri skotopičnem ali Irlen sindromu gre za motnjo vizualnega zaznavanja, pri kateri ne gre za težavo z očmi, pač pa kako naši možgani zaznavajo videno. Povezan je s težavo vidnega živca in preobremenjenostjo možganov pri procesiranju vidnih informacij. Simptomi skotopičnega sindroma se glede na posameznika razlikujejo, obstajajo pa skupni imenovalci, ki so:
– občutljivost na svetlobo (npr. močne luči, odboj na svetlobe na snegu …),
– zmanjšano vidno polje in zaznavanje globine,
– zmanjšano zaznavanje globine (problem pri hoji po stopnicah),
– utrujenost…
Vse naštete težave vplivajo tudi na težave pri branju, glavobole in migrene, pozornost in koncentracijo, popačena besedila in predmete v prostoru. Težave s starostjo ne izginejo, lahko pa se simptomi in znaki skotopičnega sindroma z leti spreminjajo. Kadar gre le za skotopični sindrom, je težave mogoče odpraviti z uporabo barvnih folij in spektralnih filtrov. Kadar pa se skotopični sindrom povezuje še z drugimi težavami (npr. disleksijo, težavami s pozornostjo in koncentracijo, Aspergerjevim sindromom, težavami pri učenju in branju) pa lahko
težave na področju vidnega zaznavanja omilimo. Barve folije so folije s katerimi lahko zmanjšamo ali odpravimo simptome ter posledično beremo lažje in dlje, brez nelagodja. Barvni odtenek je odvisen od posameznika in se določi tekom testiranja. Testiranje poteka individualno in traja od 1 ure in pol do 2 ur in pol. Ugotovijo se področja težav, na katere lahko vplivamo zbarvnimi folijami in spektralnimi filtri.

Več na: https://www.irlenslovenia.com/

Informacije in naročanja na: katja.letnik@gmail.com