Novice

Category Archives: Uncategorized

Spoštovani starši!

Z veseljem vam sporočam, da svetovalnica s ponedeljkom, 4. 5. 2020, ponovno odpira vrata. 
Začetek dela bo potekal postopoma: 
  • Od 4.5. dalje za otroke z avtizmom in cerebralno paralizo iz društva DAN in Sonček.
  • Z odprtjem šol in vrtcev, od 18.5. dalje, pa za ostale. 

 

Prednost pri naročanju imajo otroci, ki so v redni obravnavi. Do nadaljnjega v obravnavo ne sprejemava novih, lahko pa vas uvrstiva na čakalno listo in vas o pričetku sodelovanja obvestiva takoj, ko bo možno. 

Vso delo bo potekalo ob upoštevanju vseh higienskih navodil in priporočil za izvajanje svetovalnih in terapevtskih dejavnosti.
Prostori in površine svetovalnice bodo redno in za vsako terapijo razkuženi in prezračeni.
Prosim, da prihajate točno, ob uri, ko ste naročeni.
Z otrokom lahko pride zgolj 1 starš.
Prosim, da imate s seboj obrazno masko zase in mladostnika nad 12 let.
V obravnavo lahko sprejmeva samo zdrave otroke, ki v zadnjih 14 dneh niso bili bolni ali imeli stika z okuženimi za Covid 19. Enako velja za spremljevalce.
 
child-announcementŠe vedno pa  je na voljo za svetovanje preko video klica. V kolikor bi se v tem času želeli posvetovati v zvezi z vajami, izzivi pri otroku,
želite napotke, podporo, posvet ali nasvet… napišite mail  na jasna.trapecar@gmail.com in dogovorili se bomo za termin in način
povezave.
Katja in Jasna

Neuro-senzo-motorična in refleksna integracija po metodi MNRI®

V svetovalnici ponujam delo po metodi MNRI® s katero dosegamo izvrstne rezultate oz. napredovanja otrok in odraslih.

Namen metode je ponovno vzpostavljanje nevro-senzo-motoričnega razvoja, integracije primarnih refleksov, koordinacije in spretnosti za optimalno delovanje, razvoj in učenje. Posledično gre za izpopolnjevanje potenciala v okviru senzorne predelave, gibalnih spretnosti, kognitivnih zmožnosti, čustvenega razvoja in osebne rasti. Primarni refleksi so pomembni za celoten razvoj otrokovega motoričnega razvoja, namernih gibov, čustev, kognitivnih sposobnosti, senzorike, propriocepcije…So nevro-fiziološka podlaga in se povežejo /integrirajo z nadzorovanimi in višjimi kognitivnimi funkcijam.

Vzroki za neintegrirane reflekse: dolgotrajen in močan stres – fizični ali čustveni, ki aktivira impulzivno vedenje in primarne reakcije ter reflekse, povzroča nazadovanje gibalnega sistema in spretnosti, aktivira se  zaščitniška vloga na ravni preživetja  in to je nad procesi razumevanja v neokorteksu. Vzroki so lahko tudi razvojni, travme, motnje, infekcije, bolezni, alergije, sevanja….Prizadeti refleksi so aktivni a niso integrirani. Posledica je razvoj nekonstruktivnih ali nenormalnih vzorcev. To prepreči razvoj zrelega gibanja in spretnosti ter intelektualnih procesov. Sili nas v neučinkovite kompenzacije….shutterstock_103759262

Vabljeni, da spodbudim dozorevanje nevrološkega razvoja vašega otroka in  s tem omogočim skritim potencialnom, da pridejo na dan….

Več na: www.masgutovamethod.com

Official site of the Masgutova Method® in Europe

Veselim se sodelovanja!

Jasna

BRAIN GYM seminarji in delavnice

  • BRAIN GYM seminarji in delavnice:
  •  8- urni in 24 -urni (Brain Gym 101) seminarji za kolektive, društva oz. zaključene skupine,
  • 2- ali 4- urne delavnice za ciljne skupine,
  • individualna Brain Gym svetovanja oz. uravnoteženja za otroke in odrasle.

Seminarje in delavnice prilagodim Vašim željam, potrebam.

Vabljeni, da mi pošljete povpraševanje oz. rezervirate svoj termin.

Veselim se sodelovanja!

Jasna